In het nieuws
Onlangs stond ons bedrijf in de spotlights bij het OBN met onderstaand artikel:
Zwier Bestratingen
Zwier Bestratingen is gevestigd te Opperdoes en opgericht in 1979. Begonnen als eenmanszaak onder leiding van Jan Zwier waarna begin jaren ’90 van de vorige eeuw zijn beide zoons Leendert en Jacco zijn toegetreden: de onderneming ging verder onder de naam Firma Jan Zwier & Zonen. Na het overlijden van zoon Jacco in 1997 heeft Leendert de dagelijkse leiding van de onderneming overgenomen, met administratieve ondersteuning van zijn vrouw Marcha Wijdenes. Sinds 2009 wordt het bedrijf uitgeoefend in de vorm van een eenmanszaak en is Jan in loondienst. Dit was het moment voor een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een naamswijzing: Zwier Bestratingen.
De omvang van het personeelsbestand heeft sinds de oprichting behoorlijk gevarieerd: van 1 tot 35 medewerkers. Op dit moment hebben we naast Leendert als meewerkend eigenaar 3 medewerkers in loondienst en maken gebruik van een vaste kern van 5 ZZP-ers en detacheringskrachten. Het merendeel van de ZZP-ers en detacheringskrachten werkt al minimaal 5 jaar bij en voor ons.
We werken voornamelijk in onderaanneming voor landelijk en regionaal opererende wegenbouwers. We onderscheiden ons doordat we ervaren en gediplomeerde medewerkers én een uitgebreid en modern machinepark ter beschikking hebben. Dit maakt dat we onze opdrachtgevers veel werk uit handen kunnen nemen. Onze omvang maakt dat we flexibel kunnen zijn en snel kunnen schakelen en zo onze klanten optimaal kunnen bedienen. Daarnaast zijn we, door onze ervaring en ons machinepark, in staat zowel handmatig (ook onder de hamer) als machinaal te bestraten. Voor het machinaal aanbrengen van elementverhardingen maken we gebruik van klem- en vacuümtechniek. Hiertoe is onder andere de Mecalac 8MCR uitgerust met een 350 m³ vacuümunit en verschillende aanzuigplaten zodat we verschillende materialen in diverse verbanden kunnen aanbrengen.
Opleiding & Scholing
Recentelijk hebben 2 medewerkers met succes het EVC traject straatmaker via Fundeon afgerond en hun felbegeerde diploma in ontvangst mogen nemen.
De medewerkers zijn ook in het bezit van het (VOL)VCA diploma en we maken gebruik van het opleidingsaanbod welke door OBN wordt aangeboden.
De afgelopen jaren hebben we in samenwerking met Stichting Rentree de afstand tot de arbeidsmarkt van een aantal jongeren kunnen verkleinen; dit betrof veelal jongeren in een uitkeringssituatie (merendeel Wajong-ers) welke om verschillende redenen ondersteuning nog hadden. Naast het feit dat de jongeren veelal weinig tot geen ervaring hadden in ons vakgebied, waren er ook vaak psychosociale beperkingen (zoals aan autisme verwante stoornissen, ADHD etc.). De begeleiding van de jongeren is dan ook behoorlijk intensief en kost veel energie maar levert ook veel energie op; zo hebben we één van de jongeren een contract kunnen aanbieden.
Erkenningsregeling (SEB)
De intake voor de erkenningsregeling is opgestart en we hopen dat we het erkenningstraject in het eerste halfjaar van 2013 succesvol kunnen afronden.
Arbo & Veiligheid
Naast het periodiek herijken van de RI&E en het Arbobeleidsplan zorgen we ervoor dat er met enige regelmaat toolboxmeetings worden gehouden. Dit soort laagdrempelige overleggen maken het voor iedereen gemakkelijk om potentiële risico’s bespreekbaar te maken en hierop te anticiperen. Daarnaast zijn Arbo & Veiligheid vaste onderwerpen tijdens functioneringsgesprekken. Ook bij de keuze voor werkkleding houden we rekening met de veiligheid; duidelijk zichtbare en herkenbare kleuren.